Perniagaan Online Paling Menguntungkan Ketika “Perintah Kawalan Pergerakkan 2.0”

Sempena pengumuman Perintah Kawalan Pergerakkan (PKP) 2.0 yang berkuatkuasa pada 1 Jun 2021 yang lalu, mesti ramai yang sedang duduk dirumah dan taktahu apa nak buat selain dah siapkan segala kerja-kerja pejabat yang ditugaskan, betul tak? Dan tak dinafikan juga mesti ramai antara anda yang fikir bagaimana nak jana pendapatan dari rumah ketika PKP ni …

Perniagaan Online Paling Menguntungkan Ketika “Perintah Kawalan Pergerakkan 2.0” Read More »

Bisnes Terbaik Musim Covid-19

Pada waktu ini ramai orang sedang mencari sesuatu perniagaan yang boleh menjana pendapatan yang bagus dan konsisten, bermacam-macam jenis perniagaan bermain didalam benak pemikiran kita. Semuanya demi kelangsungan hidup dan perubahan hidup yang lebih baik untuk diri sendiri juga keluarga tercinta. Norma baharu ini memaksa kita untuk keluar dari zon selesa dan mencari solusi terbaik …

Bisnes Terbaik Musim Covid-19 Read More »

Berita Forex Hari Ini : Dolar jatuh, Bitcoin Semakin Pulih

Pasaran sedang optimis ketika ini dan berhati-hati dengan dolar safe-haven yang dijangka turun menjelang minggu yang sibuk. (Durable Goods) AS kemungkinan akan menggembirakan para pelabur, sementara kebimbangan mengenai covid India yang semakin teruk meredakan suasana. Cryptocurrency dilihat melambung naik selepas menyelam pada hujung minggu lalu. Pemulihan ekonomi global yang optimis telah mengambil alih pasaran dengan niaga hadapan …

Berita Forex Hari Ini : Dolar jatuh, Bitcoin Semakin Pulih Read More »

Spread atau Susut Nilai Emas ?

Ramai trader atau bukan trader terlibat dalam pelaburan emas, ada yang menjadikannya sebagai platform pelaburan dan ada juga yang memilihnya sebagai instrumen kalis inflasi.Tetapi tidak ramai yang tahu apa yang dimaksudkan dengan susut nilai emas atau ‘spread’ itu sendiri kan ?. Bagi membantu korang menjawab persoalan ini, jom min nak kongsikan serba sedikit berkaitan dengan …

Spread atau Susut Nilai Emas ? Read More »

Tips Pengurusan Risiko

Pengurusan Risiko Trading Forex

Sebagai trader kita mestilah jelas berkenaan fundamental dan teknikal analisis, tidak cukup dengan itu setiap trader juga mesti menguasai teknik pengurusan risiko yang mantap. Jadi, hari ini min nak share dengan korang Tips Pengurusan Risiko yang akan membantu korang mengurangkan kadar kerugian didalam trading forex,crypto,emas,minyak dan sebagainya. Kiraan Risiko Yang Akan Dihadapi Ketika TradingSebelum melakukan …

Pengurusan Risiko Trading Forex Read More »

Scroll to Top